Assalamualaikum wbt.

Memandangkan ramai yang tak faham artikel bertulis yg ak post aritu (Do You Want To Write On The Blog?), so ak decide utk buat arahan bergambar tentang langkah2 yang perlu diambil untuk buat akaun kat wordpress. ok, nilah langkah2 yg patut korg ambil…

1. bukak www.wordpress.com dan page seperti berikut akan terpapar.

Nampak kotak merah dan tulisan “KLIK SINI”? so,  tekan la situ!

2. Lepas tu, korg akan ke page ni :

Korg isilah detail yg dia mintak tu. Then, last skali tu korg pilih sama ada korg nak buat username je ke atau nak buat blog skali kat wordpress. Pastu tekan “Next”.

3. Page ini akan muncul…

Korg pegi check dlm emel korg, ada tak emel dpd wordpress. Tgok gak dalam folder spam. Emel wordpress tu akan sampai paling lambat 30 minit.

4. Setelah tekan confirmation link kat emel korg, page baru akan muncul…

apa lagi, log in lah! Pastikan korang tanda kat box “Remember Me” supaya xpayah nak log in byk2 kali… =)

5. Lat sekali, pegi blog kelas (www.509tgb2009.wordpress.com) dan korg bleh komen dengan pakai nama korg dengan senangnya. Ingat! bagitau kat ak korg punya username, nnti ak tmbh korg sbg author. =)

Sekian, wassalam.😉